Projekter er medfinansieret af den Europæiske Union

Nye containere til træ på genbrugspladserne

Møbeltræ kan genanvendes og indgår i produktion af nye spånplader til byggeriet og møbelindustrien.

Der sker løbende ændringer på området affald og genbrug. Blandt andet er der kommet en ny container "Indendørs træ”, så fremover finder du tre forskellige containere til træ på genbrugspladserne i Brørup, Rødding og Vejen.

"Vi skal være endnu bedre til at genanvende affald i Vejen Kommune, og derfor har vi lavet en aftale med Norreco, der modtager fraktionen ”indendørs træ”, fortæller Søren Cæcar Jensen, der er driftsleder i Vej, Park og Genbrug.

HVAD KAN DU AFLEVERE I DEN NYE CONTAINER?
• Køkkenelementer
• Reoler og andre møbler
• Spånplader
• OSB Plader
• Træ med lak, lim og maling
• Laminat gulve og plader

Når træet er indleveret, kontrolleres det grundigt, før det neddeles. I processen tages rutinemæssige prøver for at sikre, at det ned-delte træ overholder de modtagekrav, det skal overholde for at kunne blive genanvendt. Metaldele som hængsler, greb, søm og skruer frasorteres med en magnet - efter at træet er neddelt og bliver herefter anvendt til nye metaller. Herefter afsættes det til danske spånpladeproducenter, hvor det indgår i produktionen af nye spånplader til byggeriet og møbelindustrien.

De to andre containere er til henholdsvis ”indendørs u-malet træ” så som lægter, spær, paller og emballagetræ samt til ”udendørs træ”, der også betegnes imprægneret træ fx legeredskaber, havehegn og stakit, carporte og redskabsskure, telefonmaster og jernbanesveller.

Husk, at du kan tilmelde dine erhvervskøretøjer til genbrugspladserne. Når din virksomhed er tilmeldt en af ordningerne, kan du benytte genbrugspladserne på samme vilkår som private borgere.

BESTIL ABONNEMENT

Du kan bestille abonnement eller enkelttur til genbrugspladserne her.

HENT FOLDER

Du kan kan hente en folder om træ sortering: Folder - Træsortering.

Grafik: Vejen Kommune.

​​

​BLIV RINGET OP

UDVIKLINGVEJEN

FØLG OS

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

Tlf.: 7384 8500

Mail: info@udviklingvejen.dk

CVR: 30029380

Vedtægter​

Bestyrelse​

Repræsentantskab