Projekter er medfinansieret af den Europæiske Union

Transport, lager og logistik

​Transport, lager og logistik er Vejen Kommunes 3. største branche.

Mere end 2000 medarbejdere arbejder indenfor området, hvilket hænger naturligt sammen med Vejen Kommunes centrale placering og de store industrivirksomheder indenfor fødevarer og byggekomponenter.

Store logistikvirksomheder som Solar Danmark A/S, COOP Tørvarelager, SPF-Danmark, K-Hansen Transport, Nordisk Dæk Import, S. Chr. Sørensen Vognmandsforretning, Sydtrafik, Brink Transport, El-Grossisten m.fl. nyder godt af Vejen Kommunes centrale placering i hjertet af Jylland, og DEKRA bidrager til uddannelse af chauffører, så der er let adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Med den intensive trængsel på vejnettet omkring Trekantområdet oplever vi, at logistikvirksomhederne tiltrækkes af de gode muligheder Vejen Kommune tilbyder med billig facadejord langs motorvej E20, hvorfra der er let adgang til hele Danmark, samt eksport via. Billund Lufthavn, samt havnene i Esbjerg og Fredericia. Endelig har Vejen Kommune 3 stationer med togforbindelser til København, Aarhus og Aalborg.

UdviklingVejen samler jævnligt transport- og logistikbranchen til inspirationsarrangementer og temamøder, hvor der drøftes fælles udvikling og muligheder. Det kan være emner som kvalificeret arbejdskraft, bedre adgang for modulvogntog, nye infrastrukturbehov, unfair konkurrencevilkår m.m.

Som den første kommune nogensinde er Vejen Kommune blevet kåret som Årets Transportkommune.

Titlen er blandt andet blevet tildelt Vejen på grund af kommunens gode udmærkelser i forhold til faciliteter og kapacitet på det lokale vejnet, som er med til at sikre en høj standard på vejene.

Derudover har kommunen også gjort en stor indsats for at tage hensyn til vejgodstransporten i de lokale regler og planer. Her har kommunen blandt andet stillet krav om, at der etableres særlige faciliteter for lastbiler ved udbygning af erhvervsområdet.

Endelig tæller den store investering, som Vejen Kommune har gjort for at forbedre til- og frakørselsforhold til motorvej E20 også op i den samlede vurdering. 

Læs mere om prisen her

Har du interesse for at være en del af UdviklingVejens stærke erhvervsnetværk?

KONTAKT

Klaus Arnegaard

Erhvervskonsulent​

Tlf. 22 45 15 31

Mail: ka@udviklingvejen.dk

​BLIV RINGET OP

UDVIKLINGVEJEN

FØLG OS

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

Tlf.: 7384 8500

Mail: info@udviklingvejen.dk

CVR: 30029380

Vedtægter​

Bestyrelse​

Repræsentantskab