Projekter er medfinansieret af den Europæiske Union

Fokus på bæredygtighed

Hver femte virksomhed angiver at de arbejder med mindst ét af FN’s Verdensmål, mens halvdelen siger at de aldrig har hørt om verdensmålene.

Nedbringelse af drivhusgasudledningen står højt på klimadagsordenen og virksomhederne arbejder for at bruge både mindre og renere energi. Udviklingen i industriens energiforbrug kan både være en indikator for hvor meget der produceres, og for om produktionen bliver mere bæredygtig. I Vejen Kommune har der været en stigning i industriens energiforbrug på 14 % fra 2012-2020, mens gennemsnittet for hele Sydjylland er stort set uændret.

Det offentlige kan understøtte virksomhedernes omstilling til mere bæredygtig produktion ved at igangsætte initiativer og stille krav om bæredygtighed i indkøb og udbud. Virksomhederne i Vejen Kommune er lidt mere tilfredse med kommunens indsats for bæredygtighed end i øvrige kommuner.

Det er et mål i Vækststrategien, at mindst 75 virksomheder skal arbejde målrettet med bæredygtighed og FN’s verdensmål i forretningsmodellen. I 2020 registrerede UdviklingVejen 12 virksomheder i Vejen Kommune, der opfyldte denne målsætning.

​BLIV RINGET OP

UDVIKLINGVEJEN

FØLG OS

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

Tlf.: 7384 8500

Mail: info@udviklingvejen.dk

CVR: 30029380

Vedtægter​

Bestyrelse​

Repræsentantskab