​UdviklingVejens turismepris

UdviklingVejens turismepris uddeles til en medlemsvirksomhed inden for turismeerhvervet.

Udpegningen varetages af en dommerkomite bestående af de seneste tre års modtagere, og sker på baggrund af motiverede forslag fra hele turismeerhvervet. 

Dommerkomiteen beslutter begrundelse for tildelingen. Pris og overrækkelsestidspunkt aftales med modtager, således at der kan sikres optimal synlighed.

TIDLIGERE MODTAGERE AF TURISMEPRISEN

2023 - Teresa Nielsen, leder af Vejen Kunstmuseum​

2022 - Maria Schunk og Michael Birkholm og personale Hotel Skibelund Krat

2021 - Dennis Hein Jensen, driftschef Glad Zoo 

2019 - Klaus Kjældgaard Svendsen, centerleder, RøddingCentret

2018 - De frivillige på Hygum Hjemstavnsgård, Sønder Hygum

2017 - Frivillige, medarbejdere og ledelse på Museet på Sønderskov

2015 - Brørup Marked og Markedsrestaurationen

2014 - Ribehøj

2013 - Hovborg Kro

2012 - Hotel Rødding

2011 - Københoved Skov Overnatning

2009 - Jels Vikingespil

Årets Turismepris findes blandt medlemmer af UdviklingVejen. 

Næstformand, Lars Jensens overrækkelsestale 2023 kan læses her: 

Ja, vi har jo nærmest fået for vane at bryde ind i dagligdagen, når UdviklingVejens turismepris skal overrækkes. Undskyld.

I år har dommerkomiteen med de seneste tre års prismodtagere peget på dig, Teresa, som modtager af UdviklingVejens turismepris 2023.

Du har været museumsleder på Vejens Kunstmuseum i 29 år. Her har du utrætteligt formidlet din passion for kunst for os, der lever i Vejen-området – og for gæster fra nær og fjern. Det har helt sikkert været op ad bakke.

Og uden en utrættelig ildsjæl som dig, var det næppe lykkedes. Du har i høj grad ved dit personlige engagement skabt det Vejen Kunstmuseum, som kan opleves i dag. OG derfor har dommerkomiteen peget på dig.

Teresa – du brænder for at give en masse ny viden videre til gæsterne. Uanset deres interesse og uanset deres alder. Du har altid haft et klart ønske om at inddrage børnene. Gøre det spændende for dem at komme på museet. Åbne deres øjne for hvad kunsten kan.

Du har om nogen kæmpet for en udvidelse af Vejen Kunstmuseum. En udvidelse, som i langt højere grad skaber gode gæsteoplevelser for kunstinteresserede. OG du blander dig på den gode måde med kreativitet i andres projekter. Og du bliver forlangt indblandet i projekter.

Strømmen af ideer fra dig – som regel bliver de realiseret – er nærmest uendelig. Vi tør næsten ikke begynde at remse op, for tænk hvis vi overså noget. Men i flæng: kunstnerisk museumsplads, egnsbeton ude i landskabet, trappebrønd i Vejen Anlæg, ferieværksteder, billedskole, det mobile billedværksted Skibelund teltet, Ordstrømmen, reservatet for udrydningstruede ord, buketturene rundt i hele området, Pippi Legerummet, opgaveark – og sådan kunne vi blive ved – for det gør du Teresa, som en vaskeægte ildsjæl. Her er ingen off-indstilling, intet vågeblus.

Din måde at måde at formidle kunsten på er imponerende. Du brænder for at fortælle Niels Hansen Jacobsen-historien – den historie, der gør at vi faktisk har et kunstmuseum bygget op over en lokalt udsprunget kunstner – autenticitet er jo så moderne.

Dine rundvisninger er formidable – du brænder igennem med dit klare engagement og store viden. Din viden sætter du også i spil på Instagram, hvor du er yderst aktiv og promoverer kunstmuseet bredt ud. Vi har bemærket dine interessante opslag op omkring byens historie og kunst, og kunst som på en eller anden måde har en tilkoble til kunstmuseet – uanset geografi – du kobler vores historien sammen med andre historier. Her til kommer at du også har haft tid, overskud og overblik til at forfatte en lang række bøger med temaer knyttet til Vejen Kunstmuseum.

Med dig Teresa - i spidsen som museumsleder, så er detaljerne ikke overladt til tilfældighederne. Heller ikke i en til- og ombygning. Selv på flugtvejsskiltene har du fået charmet Trolden fra springvandet ind.

Teresa – 29 år i spidsen for Vejen Kunstmuseum har sat dybe og varige spor. Først og fremmest har Vejen Kunstmuseum i dag en unik samling af kunst fra det 20. århundrede og fremefter. Museet har samlet en imponerende samling af værker som fx billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen, tegneren og maleren Jens Lund, kunstneren Ingrid Vang Nymans illustrationer til Pippi Langstrømpe og en imponerende keramiksamling med særligt fokus på den danske stentøjshistorie. Efter åbningen af det nye Vejen Kunstmuseum i juli 2022 fremstår Vejen Kunstmuseum som et moderne museum, som tiltrækker turister og kunstinteresseret fra nær og fjern. I høj grad en realisering af din personlige vision og passion.

Teresa - du giver kunsten vinger – og du har udruget kunst”ægget” for os her i området. Da keramik ligger dit hjerte nær, får du derfor denne keramik-rakufugl fra Dorit Knudsen i Holsted. Med fuglen – som vi er sikre på du kan finde et kreativt navn til – følger en buket – dog uden tur

Tillykke med UdviklingVejens turismepris 2023

UdviklingVejens turismepris 2023 blev tildelt Teresa Nielsen, leder af Vejen Kunstmuseum. ​

Har du spørgsmål til UdviklingVejens Turismepris

KONTAKT

Charlotte Hammer​

Turisme- og kommunikationskoordinator

Tlf. 21 44 35 13

Mail: ch@udviklingvejen.dk

Speciale i turismevirksomheder og kommunikation​​

​BLIV RINGET OP

UDVIKLINGVEJEN

FØLG OS

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

Tlf.: 7384 8500

Mail: info@udviklingvejen.dk

CVR: 30029380

Vedtægter​

Bestyrelse​

Repræsentantskab