UdviklingVejens turismepris
UdviklingVejens turismepris uddeles til en medlemsvirksomhed inden for turismeerhvervet.
Udpegningen varetages af en dommerkomite bestående af de seneste tre års modtagere, og sker på baggrund af motiverede forslag fra hele turismeerhvervet.
Dommerkomiteen beslutter begrundelse for tildelingen. Pris og overrækkelsestidspunkt aftales med modtager, således at der kan sikres optimal synlighed.
TIDLIGERE MODTAGERE AF TURISMEPRISEN
2022 - Maria Schunk og Michael Birkholm og deres personale på Hotel Skibelund Krat
2021 - Dennis Hein Jensen, driftschef Glad Zoo i Lintrup
2019 - Klaus Kjældgaard Svendsen, centerleder og RøddingCentret
2018 - De frivillige på Hygum Hjemstavnsgård, Sønder Hygum
2017 - Frivillige, medarbejdere og ledelse på Museet på Sønderskov
2015 - Brørup Marked og Markedsrestaurationen
2014 - Ribehøj
2013 - Hovborg Kro
2012 - Hotel Rødding
2011 - Københoved Skov Overnatning
2009 - Jels Vikingespil
Årets Turismepris findes blandt medlemmer af UdviklingVejen.
Formand Ole Stubbes overrækkelsestale 2022 kan læses her:
Kære Maria og Michael – ejere af Hotel Skibelund Krat – og jeres personale – Undskyld, vi sådan lige bryder ind midt i jeres møde. Men vi har noget, vi gerne vil fortælle jer.
For Hotel Skibelund Krat er blevet udpeget til at modtage UdviklingVejen turismepris 2022.
Det syntes vi lige, at vi ville komme og sige sådan personligt – og vi er kommet til at tage både gæster og gaver med. Vi håber, det er ok.
Vores dommerkomité bestående af de seneste 3 års prismodtagere har valgt, at I som ejere og jeres personale skal modtage turismeprisen. Og de gode argumenter for den tildeling står i kø:
Hotel Skibelund Krat er et familiedrevet bynært hotel, som ligger i det historiske Skibelund Krat og i naturskønne omgivelser med Kongeåudsigt. Maria og Michael – I har bygget en velrenommeret hoteldrift op fra bunden efter køb og et generationsskifte. I har møde- og selskabslokaler, restaurant og 19 værelser, som bruges flittigt af erhvervsgæster, Hærvejsgæster og andre på rejse til vores område.
Godt entreprenørskab
På de indre linjer gør I meget ud af at introducere og træne jeres personale til at levere præcis den servicekvalitet, som I ønsker, jeres sted skal være kendt for. I uddanner jeres personale - både dem i køkkenet og dem, der serverer. I arbejder kontinuerligt med kvalitetsudvikling. Alt sammen elementer som vi fra UdviklingVejens side anbefaler og som vi kan se, at jeres gæster også påskønner. Vi var i forberedelsen til turismeprisen en tur i jeres anbefalings-pool:
• Super lækker frokost, Frisk tillavet med gode rådvare. Sød og venlig betjening med
et smil på munden. Et meget autentisk og hyggelig hotel. Utrolig flinkt og
hjælpsomt personale. Værelset var fint og hyggeligt indrettet. Naturen omkring
hotellet var helt utroligt og man bliver helt afslappet bare af at være der.
• Det var en super oplevelse! Virkelig lækker frokost. Desuden en fin og humørfyldt
servering. Et sted man får lyst til at komme igen.
I en tid med meget fokus på kvalificeret arbejdskraft, så er det en ret god strategi at passe på de gode medarbejdere, I har. Det kan vi andre uden for huset observere, at I gør gennem handling, når I lukker tidligt til jul og lukkede prompte, da Coronaen havde sneget sig ind.
God ledelse
I jeres dagligdag har I skarpt blik for det område, som I fungerer i, og hvordan I skal agere i dette. I er i tæt samspil med FORENINGEN Skibelund Krat, som ejer for den historiske ramme lige uden for jeres dør i form af selve Skibelund Krat. I har involveret jer i Skibelunds renoveringsprojekt, I var SÅ KLAR med jeres bidrag til den store genforeningsfest, som ”Corona-fes-ud-i-sandet” og I står altid klar med madvognen, når der er arrangementer i Krattet.
I har også andre solide samarbejdsflader ”ud af huset” – vi mindes julepyntning af restauranten udført af Julebrødrene Lillelund og en ”pakkeoplevelse” med julemiddag på hotellet og besøg på julemuseet. Vi kan også observere, at Marias engagement i Vejen Kunstmuseum og historierne derfra, spejler sig i restaurantens udbud: ”for en plovmand” – et ældre slang-udtryk for en fysisk lap papir til en værdi
af 500 kr.
Perfekt samspil
Vi er IKKE det mindste i tvivl om, at I synes corona, nedlukninger og paskontrol var noget bøvl og i den grad et stort og fuldstændigt unødvendigt bump på vejen i jeres planer, drift og niveau i gæsteservice. Og her kommer vi faktisk til den begrundelse der fulgte indstillingen af Hotel Skibelund Krat til årets turismepris: I har været være utroligt aktive under og efter Corona. Der er kreeret nye og andre tiltag som mad
ud af huset, hvilket flere gange var udsolgt”. Det er et punkt, som har gjort indtryk på jeres kollegaer i branchen.
Under Corona-nedlukningsperioden har I også anvendt til en omfattende renovering af lokaler og inventar. VI er ikke i tvivl om jeres evner til at svinge en malerpensel eller at få andre til det, for I har fået shinet både festlokaler og restaurant op til nye standarder.
Men det vigtigste er jeres egen pointe om, at Corona-tiden har gjort jer stærkere som ejerpar og som virksomhedsledere. En erkendelse af, at der er blevet kortere mellem strategisk tanke og konkret handling. Endnu mere fokus på gæsteservice og skabelse af den gode oplevelse. Mere skarphed i tilpasning af koncepter og menuer,så de giver forretning. Mere mod til at gå efter de rette løsninger og ikke mindst
vælge fra.
Glimrende eksekvering
VI har normalt en gave med til årets modtager af UdviklingVejens turismepris. I år har vi faktisk hænderne fulde – og dommerkomiteens seks hænder rakte heller ikke.
Vi har nemlig sammensat et mix af fortid, nutid og fremtid omkring Hotel Skibelund Krat, som vi gerne vil give jer.
Vi starter med fortiden, hvor Hærvejen sandsynligvis gik ude langs med Østre Skibelundvej. I dag går Hærvejens cykel- og vandrerute LIGE hen forbi jeres dør, og en del Hærvejsgæster finder også ind til jeres is, restaurant, rødvin og senge. Der er gæster til komfortovernatning langs Jyllands 500 km lange vandrerute.
Der var også udenbys gæster på Hærvejen i oldtiden – også her. For ca. 3,8 km i luftlinie fra, hvor vi står nu, blev Løvebægeret fundet i 1952. I en gravhøj fra ca. 300 ef. Kr. ved gården Højvang lå der et næsten intakt romersk inspirereret glasbæger – som i dag kan fås som museumskopi. Så for cirka 1800 år siden blev en person begravet med sit dyrebare glasbæger, som skulle være lavet i Køln efter romersk
forbillede og bragt hertil. Et eksempel på, hvordan man i oldtiden udvekslede viden om materialer og design – lod sig inspirere selv over store afstande. Vi håber, at de to vaser kan være til gavn og glæde og autentisk historiefortælling på hotellet.
Helt tæt på hotellet - i navn og fysiske omgivelser - har I den historiske monumentpark Skibelund Krat. Og krattet fylder pænt i Inge Adriansens monumentale værk med Erindringssteder i Danmark. Her bliver Skibelund Krat og Genforeningsstene sat i kontekst og historisk sammenhæng. Her bliver vores
områdes historie sat i perspektiv. Vi håber, at bogen kan blive til gavn og glæde for
jer og jeres gæster.
Sådan mere fremtidsorienteret i jeres opmærksomhed på bæredygtighed kommer her et lille bidrag – inspireret af Vild med Vilje-samarbejdet i Vejen Kommune, der i år har sat fokus på sommerfugle. Dette er et lille tørst træ – der ud over at være tørstigt efter vand, er det ENESTE sted hvor citronsommerfuglen vil lægge æg. Så det er en ny fortolkning af begrebet værtsskab.
Tillykke til Hotel Skibelund Krat – Maria og Michael og personalet.
Vi er glade for, at det er her I er.