Projekter er medfinansieret af den Europæiske Union

​UdviklingVejens turismepris

UdviklingVejens turismepris uddeles til en medlemsvirksomhed inden for turismeerhvervet.

Udpegningen varetages af en dommerkomite bestående af de seneste tre års modtagere, og sker på baggrund af motiverede forslag fra hele turismeerhvervet. 

Dommerkomiteen beslutter begrundelse for tildelingen. Pris og overrækkelsestidspunkt aftales med modtager, således at der kan sikres optimal synlighed.

Formanden Ole Stubbes overrækkelsestale 2024 kan læses her:

Kære Preben

Tak for mad.

Det er nok den korteste tale vi endnu har holdt til overrækkelse af UdviklingVejens turismepris.

Men så nemt slipper du altså ikke, Preben. Der er mere, som vi gerne vil påskønne.

I unikke historiske rammer her under herregården Sønderskov har du bygget et køkken og et renommé op. Bygget op fra bunden så at sige. Din mad er din markedsføring – og dine gæster kommer fra et stort opland for at opleve Herregårdskælderen, stemningen, dit professionelle personale og din mad. Du er med til at trække gæster til vores område. Det sætter vi pris på.

Du har udvist en ganske særlig evne og dedikation for lokale råvarer og ”at præsentere autentisk dansk madkultur”, som de lød i en af indstillingerne til turismeprisen. I indstillingen blev også nævnt din tilstedeværelse i White Guide som en af landets bedste frokostrestauranter.

Preben - du lægger som kok vægt på at være tæt på råvarerne – og det skal man tage helt bogstaveligt, når du går i Sønderskovs Folkehave og henter grønsager og urter. Det er nok den ultrakorte vej fra jord til bord. Og så husker du at belønne de frivillige i folkehaven med en hyggelig middag som tak for deres indsats.

Overraskende mange ting kan du bruge i mad. Der var engang noget med nogen rosenblade – i kilovis – som du møjsommeligt plukkede her ovre i haven – og fik lavet til chokolade…… hm - mad – magi – alkymi – du tryller med råvarer og smag. Kreativt at koble roser og chokolade. Fantastisk tankegang, Preben.

Dit kokkehjerte banker for de mindre producenter i området og de kvaliteter, som de byder ind med. Du har helt styr på hvem der er her, og hvem, der kan lave hvad. Smag på Kongeåen er en tilbagevendende begivenhed, hvor du i samarbejde med lokale producenter sætter fokus på de lokale råvarer på en dag, hvor man både er rundt og besøge producenterne OG får deres råvarer i dine retter her i restauranten. Du har også rystet op med temaaftner, kunstneraftner, historiske madtemaer – ja, så var der jo også lige den der med kartofler engang oppe i Hovborg. Du leverede lige en temaaften, hvor forskellige sorter blev brugt på forskellige måder. Kartoffelfestivallens budskab serveret på en tallerken.

Mange restauranter var udfordret under Corona-nedlukningerne. Du valgte din vej – sendte dine loyale folk hjem, gik selv i køkkenet og lavede Hyggemad og en menu til ud af huset. Og gik tidligt hjem om aftenen. Et noget andet liv som kok.

Som kok kan du dit håndværk. Og din mad skal smage. Dine gæster giver dig gode anmeldelser – de håndværksmæssige kvaliteter er i højsædet – og i sammenligningen mellem kvalitet og pris, så er det det hele værd, som en af dine anmeldere på Tripadvisor udtrykker det.

Så derfor Preben, har dommerkomiteen til UdviklingVejens turismepris besluttet, at du skal være årets modtager. Tillykke med det. Vi har en lille buket, et diplom og en ting fra Dansk Naturdesign i Foldingbro med til dig.


Tillykke.

UdviklingVejens turismepris 2024 blev tildelt Preben Madsen,

Restaurant Herregårdskælderen.

TIDLIGERE MODTAGERE AF TURISMEPRISEN

2024 – Preben Madsen, Restaurant H​erregårdskælderen

2023 - Teresa Nielsen, leder af Vejen Kunstmuseum​

2022 - Maria Schunk og Michael Birkholm og personale Hotel Skibelund Krat

2021 - Dennis Hein Jensen, driftschef Glad Zoo

2019 - Klaus Kjældgaard Svendsen, centerleder, RøddingCentret

2018 - De frivillige på Hygum Hjemstavnsgård, Sønder Hygum

2017 - Frivillige, medarbejdere og ledelse på Museet på Sønderskov

2015 - Brørup Marked og Markedsrestaurationen

2014 - Ribehøj

2013 - Hovborg Kro

2012 - Hotel Rødding

2011 - Københoved Skov Overnatning

2009 - Jels Vikingespil

Årets Turismepris findes blandt medlemmer af UdviklingVejen. 

​BLIV RINGET OP

UDVIKLINGVEJEN

FØLG OS

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

Tlf.: 7384 8500

Mail: info@udviklingvejen.dk

CVR: 30029380

Vedtægter​

Bestyrelse​

Repræsentantskab