Projekter er medfinansieret af den Europæiske Union

Udenlandsk arbejdskraft

​Mangler du arbejdskraft – prøv med udenlandsk arbejdskraft.

​Mange af UdviklingVejens medlemsvirksomheder har stor glæde af at trække på udenlandsk arbejdskraft. Dette gælder for såvel ufaglærte, som faglærte og medarbejdere med en videregående uddannelse. Faktisk arbejder der hvert år mere end 3.500 mennesker med udenlandsk pas i virksomhederne i Vejen Kommune.

Forskning viser at virksomheder, der ansætter udlænding i gennemsnit klarer sig bedre end andre. Dette skyldes bl.a. virksomhederne bliver mere præcise i deres hverdag, beskrivelser og arbejdstilrettelæggelse bliver skarpere, for at kunne håndtere de udenlandske medarbejdere. Derudover giver det stor gevinst, når man nyttiggør de udenlandske medarbejderes kendskab til lande man kan sælge eller outsource til.

VIRKSOMHED DER TILTRÆKKER UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT

Schrøder el & teknik er en af de virksomheder i Vejen Kommune der har haft succes med at tiltrække elektrikere fra bl.a. Portugal og Hviderusland.

"Det kræver selvfølgelig en dialog med de formænd og kollegaer, som skal arbejde sammen med en ny udenlandsk kollega, så man får vedkommende integreret på arbejdspladsen”, påpeger Hans Kristian Kristiansen, der dog efter en kort tilvendelse kun har oplevet positive reaktioner

Har du brug for arbejdskraft, er det muligt at få hjælp hos følgende rekrutterings og vikarbureauer:

TEMP-TEAM

https://temp-team.dk/jobsoegere/try-hire/

XTERNA

http://www.xterna.dk/

BLUECOLLAR

https://www.bluecollar.dk/

JKS

https://www.jks.dk/

WORK IN DENMARK

https://workindenmark.dk/til-arbejdsgivere/workindenmark-servicepakker/hjaelp-til-rekruttering

Se også Webinar om rekruttering af udenlandsk arbejdskraft hos Work In Denmark 27. januar og 7. februar. Tilmelding her: https://www.workindenmark.dk/til-arbejdsgivere/webinar

Vil du vide mere om hvordan man hjælper udenlandske medarbejdere godt i gang i Danmark med tilladelser, bolig og integration, så er der hjælp at hente her:

WORK IN DENMARK

https://www.workindenmark.dk/

WORK LIVE STAY

https://work-live-stay.dk/foreningenwls/?gclid=CjwKCAiAxJSPBhAoEiwAeO_fP-HIWL5q3Xn85KC8V2MOkNIByY5fzDNncVqMxcV_iZcD0HytCme8rBoC5uIQAvD_BwE

BOSÆTNINGSGUIDER

Trekantområdet Danmark har lavet følgende overblik over bosætningskoordinatorer i Trekantområdet:

https://www.trekantomraadet.dk/lev-hele-livet-her/bosaetningsguider

UdviklingVejen har ikke direkte ressourcer dedikeret til tiltrækning af arbejdskraft, men du er altid velkommen til at kontakte Anja Reinholdt Paarup på mail: arp@udviklingvejen.dk for at komme med ovenstående liste.

KONTAKT

ANJA REINHOLDT PAARUP

Kommunikation- og marketing
Tlf: 27 13 29 23

Mail: arp@udviklingvejen.dk

​BLIV RINGET OP

UDVIKLINGVEJEN

FØLG OS

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

Tlf.: 7384 8500

Mail: info@udviklingvejen.dk

CVR: 30029380

Vedtægter​

Bestyrelse​

Repræsentantskab