Projekter er medfinansieret af den Europæiske Union

FERM FOOD er Årets Spinoff

FERM FOOD ApS er kåret som Årets Spinoff-virksomhed 2022 ved UdviklingVejen & Billund Erhvervs Spinoff-arrangement "Motorvejen til Vækst".

FERM FOOD ApS blev grundlagt i 2019 af Jens Legarth, som fik ideen til at bruge sin patenterede teknologi til at fremstille sunde planteproteiner til brug i fødevarer. FERM FOOD ApS er en dansk producent af planteproteiningredienser til fødevarer baseret på lokale proteinrige afgrøder. 

Virksomheden udnytter fermenteringsteknologi til at skabe sunde og naturligt konserverede planteproteiner, som er økonomisk bæredygtige for hele værdikæden. Teknologien hedder solid-state mælkesyrefermentering og er patenteret af FERM FOOD ApS´ moderselskab Fermentationexperts, som også ejes af Jens Legarth.


Markedet for planteproteiner er i vækst, men salget i dansk detailhandel er stadig lille sammenlignet med salget af konventionelt fremstillet kød. Én af årsagerne er ifølge FERM FOOD, at planteproteinerne er for dyre, for svære at tilberede og indeholder for mange kunstige tilsætningsstoffer. Derfor vil plantefirmaet FERM FOOD ApS få kvaliteten op og prisen ned.

FERM FOOD ApS´ teknologi adskiller sig ved, at virksomheden anvender mikroorganismer til at fermentere, og at processen bruger mindre vand, ingen opvarmning og helt undgår tørring. Derfor koster FERM FOOD´ planteprotein mindre at fremstille. Der er i 2022 opbygget en pilotfabrik på Fermentationexpert adressen i Bække. FERM FOOD ApS får allokeret de økonomiske og personalemæssige ressourcer fra moderselskabet for at realisere vækstpotentialet

FREMTIDEN

Ledelsen hos FERM FOOD ApS er indstillet på at opføre en fabrik, der samtidig skal fungere som et videnscenter for fermentering af planteproteiner. Her kan startups inden for fødevarer få viden og mulighed for at lave prøveproduktioner på nye planteprotein produkter. Virksomheden forventer, at der ultimo 2022/primo 2023 lanceres et nyt planteproteinprodukt i de danske supermarkeder, som er baseret på FERM FOOD´ patenterede proteiner.

VIDEOPRÆSENTATION FERM FOOD

Du kan se en film af den vinderen af Årets Spinoff-virksomhed FERM FOOD Aps her.

De nominerede til Årets Spinoff-virksomhed: Rolf Barsgaard Hansen og Jacob Therkildsen, JR Teknik, Kasper Sønberg Kjær, Motor Stage Automation og vinderen af prisen, Jens Legarth, FERM FOOD. Fotokilde: UdviklingVejen.​

Fra Billund og Vejen Erhvervsfremmes side vil vi gerne være fødselshjælpere for Spinoff-virksomheder, - så kontakt os, hvis du har en mulighed, der skal udvikles på, eller du er interesseret i at høre mere om Spinoff-tankesættet. Spinoff - Vejen til vækst udbydes i tæt samspil mellem Billund Erhverv og UdviklingVejen og støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Læs mere om Spinoff her.

KONTAKT I BILLUND KOMMUNE

Susanne Gren Svendsen

Tlf.: 9282 6965

Mail: sgs@billunderhverv.dk

KONTAKT I VEJEN KOMMUNE

Ulrik Uhrskov

Tlf.: 2326 5062

Mail: uu@udviklingvejen.dk

​BLIV RINGET OP

UDVIKLINGVEJEN

FØLG OS

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sdr. Tingvej 10

6630 Rødding

Tlf.: 7384 8500

Mail: info@udviklingvejen.dk

CVR: 30029380

Vedtægter​

Bestyrelse​

Repræsentantskab