​UdviklingVejens turismepris

UdviklingVejens turismepris uddeles til en medlemsvirksomhed inden for turismeerhvervet. 

Udpegningen varetages af en dommerkomite bestående af de seneste tre års modtagere, og sker på baggrund af motiverede forslag fra hele turismeerhvervet. 

Dommerkomiteen beslutter begrundelse for tildelingen. Pris og overrækkelsestidspunkt aftales med modtager, således at der kan sikres optimal synlighed.

TIDLIGERE MODTAGERE AF TURISMEPRISEN

2019 - Klaus Kjældgaard Svendsen, centerleder og RøddingCentret 

2018 - De frivillige på Hygum Hjemstavnsgård, Sønder Hygum

2017 - Frivillige, medarbejdere og ledelse på Museet på Sønderskov

2015 - Brørup Marked og Markedsrestaurationen

2014 - Ribehøj

2013 - Hovborg Kro

2012 - Hotel Rødding

2011 - Københoved Skov Overnatning

2009 - Jels Vikingespil

Årets Turismepris findes blandt medlemmer af UdviklingVejen. 

Formand Ole Stubbes overrækkelsestale 2021 kan læses her: 

Godmorgen Dennis – sådan en mandag morgen – det er lige op – og så er vi i gang - i gang med overraskelserne.

Her kommer en af de mere glade…..

Vi er samlet her for at kunne overrække dig UdviklingVejens turismepris 2021. Vi har haft en helt enig dommerkomite, der har peget på dig som årets modtager.

Du får turismeprisen for din store indsats for at forbedre kvaliteten i oplevelserne i Glad Zoo – lige fra dyrenes rammer til medarbejdernes aktive formidling. Du får prisen fordi vi har bemærket dit arbejde med at produktudvikle – at gøre det du kan, med det du har. Både til dyrevelfærd, gæsteoplevelse og senest med spritny mulighed for at overnattte blandt dyrene – helt på linie med de større zoo’er i dette land. Godt gået, Dennis.

Du har lagt en habil indsats i markedsføringen af Glad Zoo. Vi husker det år, hvor du lykkedes at komme på forsiden af LegolandBillund Resort-magasinet, som mange gæster fik i hånden, og hvor der for alvor kom mange udenlandske gæster her til Lintrup. Vi ved, at du har lagt dig i selen – og sat dig bag rattet – for at få Glad Zoo’s brochurer ud i en stor geografi. Du rykker på gavekort og gode tilbud. Vi ved, at du med frisk mod har prøvet en række markedsføringskanaler og metoder af i det opland, som du naturligt henter gæster fra.

Du får også turismeprisen for en helt særlig faktor: samspil. Det har ligget dommerkomiteen på sinde, at netop din tilgang, holdning og indsats til samspil i turismeerhvervet er værd at anerkende. Du er ivrig fortaler for bedre kendskab til hinanden, mere samarbejde – også når det gælder om at dele gæsten, som det så smukt hedder i turismesprog. OG du går selv foran. Du deltager konstruktivt på branchemøderne for turismeerhvervet, og du har været aktiv medspiller i Netværket for Frontpersonale, som UdviklingVejen har kørt. Det har også ført til, at du har budt ind med at være vært for en dag i Glad Zoo for alle turismevirksomheder i UdviklingVejen. En indsats og en tilgang, som vi gerne vil fremhæve. Du har også udvist stor lyst, vilje og evne til at deltage i de muligheder, som Legoland Billund Resort-samarbejdet har budt på. Vi har hørt noget om et erhvervsmøde, hvor du troppede op med slanger……….… plysslanger….

Også hos UdviklingVejens turismemedarbejdere bliver der sat pris på din positive og hjælpsomme tilgang til tingene.

Glad Zoo er et godt eksempel på, hvilke turismevirksomheder vi har i Vejen Kommune og hvordan de er startet – en zoologisk have etableret på privat initiativ. Det skete tilbage i 1995 præcis her, hvor vi står, her i Lintrup – og siden har det udviklet sig: blevet større arealmæssigt, blevet større med flere dyr, blevet større med flere medarbejdere. Som zoo er I med i ISIS-samarbejdet, hvor dyr registreres, I er med i avlsprogrammer og I arbejder efter EAZA-standarder. Ja, selv dyreverdenen har sine forkortelser – men summa summarum: I arbejder seriøst med dyr og deler oplevelserne med gæsterne.

I arbejder ikke alene med dyr. I Glad Zoo arbejder I også med mennesker – unge mennesker under uddannelse. I laver praktik og læringsforløb for unge, der er i gang med den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse. I sikrer herved, at unge på kanten af arbejdsmarkedet får et fodfæste gennem et meningsfyldt job.

Turismeprisen består i år af diplomet her til dig – og så har vi taget et nyt dyr med til dig. Du må se om du kan finde et ledigt bur – dog flyver den nok ikke så langt. Keramikfuglen er lavet af Dorit Knudsen fra Holsted, der laver unika keramik. Fuglen har vi givet lidt foder med, måske skal den hjælpes lidt med at få det spist. OG i stedet for den sædvanlige buket, så har vi taget kage til kaffen med til dig og dine medarbejdere.

Til lykke med UdviklingVejens turismepris 2021. 

Årets turismepris 2021 blev tildelt – Dennis Hein Jensen, driftschef Glad Zoo i Lintrup

Har du spørgsmål til UdviklingVejens Turismepris

KONTAKT

Charlotte Hammer​

Turisme- og kommunikationskoordinator

Tlf. 21 44 35 13

Mail: ch@udviklingvejen.dk

Speciale i turismevirksomheder og kommunikation​​