Detailhandel, turisme og oplevelser

​Vejen Kommune har et velassorteret handelsliv fordelt i Brørup, Rødding, Holsted, Jels. I hovedbyen Vejen, med 10.000 indbyggere er der endvidere et godt og stort udvalg af specialbutikker og nationale kædebutikker. Generelt oplever detailhandlen i Vejen Kommune, at kunderne kommer fra et stort opland i hele Syd- og Sønderjylland.

Ud over et godt handelsliv i Vejen Kommune er der også en række interessante turistoplevelser i det tidligere græseland ved Kongeåen, som krydses af den historiske Hærvej.

Turismeoplevelserne samler sig om børnefamilier, der spiller sammen med Legoland Billund Resort-samarbejdet, Det gode Liv for voksne med Kongeåen, Hærvejen, Museet på Sønderskov, Vejen Kunstmuseum, og ikke mindst de spændende madoplevelser, der tilbydes. Endelig har Vejen Kommune en række stærke kultur- og idrætsturismeoplevelser med centre i Jels, Rødding, Holsted, Brørup, samt Holsted Speedwayklub og Sportscenter Danmark i Vejen, hvor mere end 1.000.000 gæster deltager i mere end 2.000 arrangementer årligt.

​UdviklingVejen er operatør på formidlingen og udviklingen af Vejen Kommunes turismeindsats. Turistinformationen i Vejen Kommune har igennem de sidste 5 år udviklet sig til et af landets førende indenfor digital turistinformation. Dette foregår over platformene visitvejen.dk, og visitvejen app´en.

Ud over hjælp til formidling, tilbyder UdviklingVejen også forretningsmæssig sparring, netværksaktiviteter for frontpersonnel, samt ikke mindst to årlige branchemøder, hvor vi understøtter gensidig inspiration imellem restauranter, hoteller, sommerhusområder, Bed & Breakfast udbydere, museer, højskolerne. samt de store idrætsturisme aktiviteter.

Ønsker du at blive en del af dette turist- og oplevelsesnetværk, eller at høre mere om UdviklingVejens aktiviteter for detailhandlen?​​​

Kontakt

Charlotte Hammer​

Turisme- og kommunikationskoordinator

Tlf. 21 44 35 13

Mail: ch@udviklingvejen.dk​​

Lone Skrydstrup​

Administration & Projektmedarbejder

Tlf: 73 84 85 00 / 22 64 85 07

Mail: ls@udviklingvejen.dk